Så roligt att ni är så många som blev peppade att hänga på en #sockerfrisommar! Laddar med mängder av goda och näringsrika recept som är naturligt söta utan vitt socker.

De sista dagarna har vi haft allt mer sammanhängande sömn, igår hela ÅTTA timmar vilket är rekord sedan sonen kom för 14 månader sedan. Bara de där extratimmarna gör att man känner sig som en helt ny människa och det är underbart!

Imorse startade vi vår dag med att slänga ihop (det är verkligen ”slänga-ihop”-snabbt) underbart gott kesobröd med soltorkade tomater och fetaost. Jag som älskar bröd har nu ett glutenfritt recept, vilket dessutom är LCHF/lowcarb, som kan få all foccacia att slänga sig i väggen. Detta kommer bli ett populär tillbehör till grilltallriken i sommar. Eller varför inte som en grillad panini? Grundreceptet på själva kesobrödet kommer från Åse på 56kilo, men jag har justerat det efter eget tycke och smaksatt det med god italiensk touch! Nedanför följer det mumsiga receptet. 🙂 Resten av dagen har gått har jag spenderat i produktionsstudion, vi har stora ordrar som ska iväg och dessutom en hel del nyheter som ska testas inför hösten.. Åh, denna höst alltså! Så mycket fräsigheter kommer ske i mitt liv, stort på mitt personliga plan och inom vårt företag!

 KESOBRÖD MED SOLTORKADE TOMATER OCH FETAOST
3 ägg
1/2 liten burk keso (125 gram)
3,5 msk kokosmjöl
1 tsk 4 msk mandelmjöl
( ta 5 msk kokosmjöl istället, om du är nötallergiker)
1 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
50 g fetaost
4-5 soltorkade tomater
1 msk doftfri kokosolja (eller annan neutral olja)
0,5 tsk salt/örtsalt

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda de torra ingredienserna först, mixa sedan ägg och keso med stavmixer. Hacka tomater och fetaosetn – Blanda ihop allt (Det går bra att bara vispa ihop men då kommer kesokornen med.)
  3. Fördela den fasta degen på bakpappersklädd plåt.
  4. Strö eventuellt vallmofrön / chiafrön på.
  5. Grädda i mitten av ugnen i ca 10-15 minuter.
  6. Skär sedan i 4 bitar.