…Yes thank you very much! Detta recept alltså, de är såå goda! Ni vet motsatsen till chokladkakan Brownie = den ljusa kakan Blondie? Dessa bollar är inspirerade rakt av och smakar saftigt, syndigt gott (utan anledning om man ser till innehållet) och funkar perfekt till såväl fika som festlighet. Mina blondiebollar är gjorda av kikärtor och jordnötssmör, en otippad kombo som gifter sig med varandra. Det är vegetariskt, utan vitt socker och gluten. Håll till godo och njut, gör ni dem -skriv gärna och berätta vad ni tyckte!

BLONDIEBOLLAR
Ca 20 stycken
1/2 burk förkokta kikärtor (använd resten till att göra hummus vetja)
Rågad 0,5 dl naturellt jordnötssmör
1 msk honung/agave
1 msk neutral kokosolja
1 tsk vaniljpulver
( ev. 0,25 dl hackad sockerfri/riktigt mörk choklad – tillför lite extra gottighet men går kanon att skippa helt)
Skalade sesamfrön att rulla i
Mixa allt utan sesamfrön och hackad choklad, med stavmixer eller i blender, till en slät smet. Rör i chokladen. Är smeten för lös så ställ in den en stund i kylskåpet. Rulla till bollar och rulla dem i sesamfrön. Låt gärna stå till sig över natten. Njut!