En stående köksfavorit sedan barnsben är köttfärssås och spagetti, väldigt svensson-igt och passande på vardagsmenyn. Numera älskar jag att twista om hedliga gamla maträtter och fräscha upp dem en aning helt enkelt. Och just min gamla favoritklassiker har jag svirat om till en vegansk version, så god och dessutom billigare för plånboken. Som vanligt lagar jag utefter ledorden gott, nyttigt och enkelt att laga -denna kvalar in perfekt! Jag serverar den antingen med bönpasta eller grönsaks-noodles (zucchini/morot). Passar perfekt för dig som äter lågkolhydratskost, Paleo, vegetarianskt eller vegansk mat och självklart LCHF. Äter du Lchf rekommenderar jag dig att tillsätta grädde (finns i receptet) och sprinkla med parmesanost.

ITALIENSK TOMAT- & BASILIKASÅS MED RÖDA LINSER
6-8 portioner
3 dl linser
2 paket krossade tomater
(Lchf: 3 dl grädde)
3 vitlöksklyftor
2 morötter
2 gula lökar
6 stora blad basilika hackade
salt, peppar & timjan
en skvätt olivolja att steka i
Skölj linserna väl. Koka sedan upp dem i vatten i ca 10 minuter tills de blivit gula och färdiga. Ställ åt sidan. Häll olivolja i en gryta/stekpanna och hacka upp vitlöken och ha i. Riv morötter och hacka gullök och fräs dem sedan tillsammans med vitlöken, men inte för hårt. Häll i krossade tomater, (grädden om du äter lchf), tillsätt basilikan och linserna. Låt skjuda en stund. Smaka av med salt, peppar och timjan.