Ni vet tuggan av en riktigt saftig morotskaka, med syrliga kryddor av musköt, ingefära och kanel, toppad med ett lager krämig färskost i vaniljton… Så gott! Den förnimmelsen tar mig tillbaka till mitt år i USA och de enorma bitarna som vi köpte med oss hem på helgerna. Så jag bestämde mig för att vi behöver ett riktigt mumsigt recept på just morotskaka att njuta av! Skillnaden är att mitt inte innehåller varken vitt socker, gluten, mjölk, ägg eller onödiga tillsatser. Den är raw, paleo och vegan. Dessutom är den väldigt enkelt att tillaga. Och så den lilla detaljen att den smakar himmelskt, krämigt och smälter i mun av godhet. Hoppas ni gillar den! ♥

RAW MOROTSKAKA
14 bitar

BOTTEN:
20 dadlar
3 dl rivna morötter
0,75 dl smält kokosolja
0,75 dl kokosmjöl
2,5 dl valnötter
2 tsk kanel
0,75 tsk mald muskot
1 tsk mald ingefära
0,75 tsk himalayasalt

Hacka dadlar och riv morötter innan du mixar dem tillsammans med kokosolja, kokosmjöl, valnötter, kanel, muskot, ingefära och salt i en stark matberedare eller mixer. Ta en form (jag använder en brödform) och klä med bakplåtspapper -tryck sedan ner smeten och platta till. Ställ in i frysen.

FROSTING:
0,4 dl krämig kokosmjölk (det vita lagret)
1,25 dl cashewnötter (blötlägg minst 5 timmar och helst över natten)
1 msk honung
2 msk kokosolja
1 tsk vaniljpulver/vaniljextraktev. en liten skvätt limejuice
några valnötter tilltopping

Mixa koosmjölk, cashewnötter, honung, kokosolja, vaniljpulver och en liten skvätt limejuice i en stark mixer och mixa tills smeten har blivit krämig. Tar ca 6-7 minuter. Bred sedan ut frostingen på botten och ställ i kylskåpet tills servering. Hacka valnötter och sprinkla över som garnering. Skär morotskakan i små bitar. Njut!