Rawfoodbollar måste vara bland det fiffigaste i nyttig sötsaksväg. Så enkelt att slänga ihop en smet och rulla, frysa in för de dagar med oväntat besök eller sötsug, perfekt att ta med på picknick eller resan och så underbart att äta istället för fika och godis. Att de dessutom är proppade med nyttiga ämnen och fetter som för kroppen glad gör ju inte saken värre direkt… Idag tänker jag bjuda er på mina rawbollar med smak av morotskaka. De är mättande, goda och stillar sötsuget. (:

RAWFOOD BOLLAR MED SMAK AV MOROTSKAKA
Ca 30-35 stycken

20 dadlar
3 dl rivna morötter
0,75 dl smält kokosolja
0,75 dl kokosmjöl
2,5 dl valnötter
2 tsk kanel
0,75 tsk mald muskot
1 tsk mald ingefära
0,75 tsk himalayasalt

Hacka dadlar och riv morötter innan du mixar dem tillsammans med kokosolja, kokosmjöl, valnötter, kanel, muskot, ingefära och salt i en stark matberedare eller mixer. Rulla till bollar, ställ in i kylen ett par timmar och servera!