Organic By Mommy

Happy food instead of crappy food

FANTASTISKA FRUKOSTMUFFINS – UTAN GLUTEN ELLER MJÖLK

Detta är ett recept som ni bara inte vill missa. I somras experimenterade jag fram ett nyttigt alternativ till frukostmackan (utan gluten eller mjölk)… Resultatet: En fantastiskt saftig frukostmuffins som smälter i munnen av godhet. Ni fattar, den kvalade hem hos oss alla. Jag älskar hur den fyller vår kropp med så mycket bra hälsoämnen och samtidigt är riktig god och enkel att tillaga. ”Men jag hinner inte baka på morgonen” – ”jo det gör du, det tar max 15 minuter och en plåt ger 7 muffins, dubbla den och du har frukost till ett helt fotbollslag i knatteligan”. Jag sprinklade dem med lite sesamfrön, havssalt och vallmofrön. Jag brer en skiva smör på och njuter av dem precis som de är.
 
Psst… Dessa är perfekta som frukost för familjens småfolk… men går lika bra att skämma bort storfolket med. Lagar du dem är du varmt välkommen att lämna en kommentar här under. Njut!
FANTASTISKA FRUKOSTMUFFINS
7-8 stycken 
 
3 dl glutenfria havregryn
2 dl mandelmjöl
75 gram tärnat smör (ghee eller kokosolja för mjölkfritt)
1,5 dl kokosmjölk eller nötmjölk
1/2 msk honung
1 tsk bakpulver
2 ägg
1/2 tsk havssalt + lite att sprinkla på toppen
sesamfrön/vallmofrön att sprinka på
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ihop alla ingredienser och häll upp i muffinsformar på en muffinsplåt. Skjuts in i ugnen i ca 10-20 minuter tills de fått färg. Låt svalna ordentligt innan du äter dem (det är då de blir fasta i konsistensen) och njut!

Föregående

FÖRSTA DAGEN PÅ BALI!

Nästa

JETLAGGAT BARN & FRUKTPARADIS

4 Kommentarer

  1. Cissi

    Fantastiskt goda!

  2. Karin

    Ännu ett supergott recept!

  3. Anita

    Gotti ☺bra dom finns utan djurprodukter 😍

Kommentera

Driven av WordPress & Tema av Anders Norén