Detta fröknäcke har jag fått äran att smaka genom min svägerska Isabelle och är hur gott som helst! Det kräver inga tio timmar i ugn, utan kan slängas ihop på under fem minuter (och en timma i ugnen) och passar perfekt som frukost, mellis eller till ostbrickan. För dig som vill ta bort gluten/bröd så är fröknäcke ett perfekt alternativ! Att äta fröer är dessutom ett perfekt sätt att få i sig härliga mineraler och vitaminer – och oljan tillför härligt fett som mättar och gör väl för vår insida! Bred på ett lager smör, ghee, grönsaker eller ät som det är!

 GODASTE FRÖKNÄCKET
1 plåt
2 dl majsmjöl
1 dl sesamfrön
1/2 dl linfrön
1/2 dl pumpakärnor
1/2 dl solroskärnor
1/2 dl olja (kokos eller oliv är att föredra)
2 dl kokande vatten
Sätt ugne på 150 grader. Blanda allt och kavla ut på bakplåtspappersklädd ugnsplåt, antingen kavlar du ut det mellan två papper för att få det att inte kladda sönder eller så gör du som jag och blöter händerna med vatten/olja och plattar ut det för hand. Ha gärna en kopp vatten att blöta händerna i när det börjar kladda. Skjuts in i ugnen i 1 timma. Ta ut, låt svalna och njut. Förvara i glasburk.