Paj är en höjdare till måltid som man lätt glömmer bort, men som går att variera i all oändlighet och servera till såväl fest som vardagskväll. Här kommer en fantastiskt god och nyttig pajdeg utan gluten. Till det hittar ni fyllningen till en smarrig ost- och skinkpaj som går snabbt att laga. Går att göra till 100% LCHF. Hoppas det smakar!

PAJDEG
1 dl mandelmjöl
1 dl bovetemjöl (LCHF: Skippa bovete och ta 1 dl extra mandelmjöl)
0,5 dl kokosmjöl
0,5 dl sesamfrön
1 krm salt
50 gram smör (eller kokosolja)
1 ägg
0,5 dl olivolja
Stavmixa alla ingredienser och tryck ut i en springform/pajform. Ställ ugnen på 180 grader. Nagga och låt vila i kylskåpet i 30 minuter. Skjuts in i ugnen i minst 10 min, men tills den fått färg.
OST- OCH SKINKFYLLNING
2 dl grädde
3 dl riven ost
5 ägg
0,5 tsk örtsalt
peppar
120 gram strimlad skinka
Lägg skinkan i botten på pajskalet. Mixa grädde, ost, ägg, örtsalt och peppar till en äggstanningssmet och häll över. Skjuts in ugnen i ca 30 minuter eller tills den fått fin färg. Volia!