På jakt efter riktigt goda frallor utan gluten och mjölk men gjorda på bra och näringstäta råvaror experimenterade jag fram detta underbara recept på frallor. De är saftiga och riktigt goda med en lite seg yta som ger motstånd i tuggan så som ett gött bröd ska ha. Perfekta att frysa in (skär dem gärna i tu innan) för att ta upp och låta tina. Dessutom går det väldigt snabbt att baka ihop en sats! Teffmjöl är ett underbart mjöl som kommer från Afrika där det används för sitt höga innehåll protein, järn och mineraler. I Etiopien används det flitigt i brödköket och inhemska löpare (några av världens bästa) hävdar att deras energi kommer från teffen. Så gör dig välkänd med detta mjöl och låt det bli en stapelvara i ditt skafferi till brödbak. Hoppas ni ska gilla det! Bakar du det får du väldigt gärna lämna en kommentar och berätta vad du tyckte till framtida bakare! (:

 MUMSIGA FRALLOR MED TEFF, BOVETE, CHIA & SOLROSFRÖNca 10 stycken8 dl ljummet vatten (ca 38 grader)2,5 msk olivolja (raps/kokosolja)1,5 msk honung ( kan uteslutas)1,5 msk bakpulver0,5 dl chiafrön0,5 dl solrosfrön 3 dl boveteflingor/glutenfria havregryn3,75 msk fiberhusk3 dl teffmjöl2 dl  bovetemjöl1 dl majsmjöl (eller mer bovetemjöl om du inte äter majsmjöl)1,5 tsk saltSätt ugnen på 200 grader. Börja med att värma upp vattnet till en ljummen temperatur blanda ut häll olivolja och honung i. Ta en ny skål och blanda ihop alla torra ingredienser för att sedan hälla i vattenskålen. Blanda till en jämn smet och låt stå i 10 minuter. Forma till bollar (ca 8-10 stycken), lägg på bakplåtspapper och pudra lite teffmjöl/bovetemjöl på. Skjuts in i mitten av ugnen och ta ut efter 25 minuter eller när de fått fin färg. Låt svalna helt på galler, för att de inte ska vara blöta inuti. Njut!