När jag började dricka grönsaksjuicer (dvs juicer bestående av majoriteten grönsaker och inte vitt socker) så var mina smaklökar ovana och ogillande. De lever i en kropp som är uppvuxen på äppel- och apelsinjuice och näringsrika smaker var främmande mark. Men att just ha det tankesättet, att kunna tänka ”mina smaklökar är ovana, nu gäller det att medvetet försöka vänja dem och förstå att detta är bra för mig att dricka” så blir det till slut vana och något man helt plötsligt längtar efter. Jag älskar numera att få ett glas nypressad nyttojuice eller smoothie. Imorse kickstartade jag dagen med en stunds meditation och 34 min yoga följt av ett hett glas vatten med citron och ingefära. Och sedan, som final och till min frukost med paleo-pannkakor (recept finns i arkivet) så fyllde jag min kropp med denna härlighet till juice. Det är en så kallad ”grön juice”, fast att den är röd då… Jag kallar den för min röda superjuice då den är proppad med nyttiga ämnen som stärker imunförsvaret, sänker blodtrycket, stabiliserar blodsockernivån och ökar återhämningsförmåga och syresättning i kroppen. För att nämna några av dess egenskaper. Som ni vet förespråkar jag säsongsmat för miljö, hälsa och ekonomi – rödbetor, morötter och äpple är perfekta exempel på mat som är bra att äta nu på hösten, så passa på!

RÖD SUPERJUICE
2 stora eller 3 små rödbetor
2 stora eller 3 mindre morötter
1 större äpple (helst grönt) eller 2 små
1 bit rå ingefära (ca 1-2 cm-kub beroende på hur mycket av smaken du klarar av)
Stoppa alla ingredienser i råsaftscentrifugen och juicea på!