Ni är många som har efterfrågat ett recept på hälsosamma lussekatter och såhär till första advent tänkte jag passa på att bjuda er på ett underbart gott recept utan gluten, vitt socker, mjölk eller nötter. De är väldigt snabba och enkla att baka och kräver ingen jäsning. En julfavorit här hemma!

LUSSEKATTER
8 stycken
50 gram kokosolja
2 dl kokosmjölk (det vita lagret)
2 ägg
2,5 tsk bakpulver
2 krm salt
1 dl havremjöl (mixa havregryn)
1 dl rismjöl
1 dl pofiber (finns på glutenhyllan)
2 msk fiberhusk
1 dl kokossocker eller björksocker
1/2 g saffran (ett paket)
russin

Sätt ugnen på 180 grader. Börja med att värma kokosoljan i en kastrull på svag värme tillsammans med kokossocker, kokosmjölk och saffran till en jämn smet. Blanda alla andra ingredienser (eventuellt även russin i smeten) och blanda sedan ihop med saffranssmeten. Blanda väl och låt stå i 10 min för att svälla. Forma till lussekatter på en pappersklädd form och skjuts in i ugnen i ca 15-20 min. Njut!