Mitt bland alla saffransrecept och pepparkakskryddor så känner jag att vi behöver ett riktigt, riktigt gott chokladrecept nu till jul. Jag planerade att ta fram en raw chokladpralin istället för sockerfylld ischoklad, men det utvecklades till en helt underbar lite fudge-ig mjölkchoklad med krämig jordnöt. Väldigt lik den amerikanska chocolate peanutbutter cups. Jag har redan hunnit bjuda runt dem till vänner och familj – alla har älskat den och undrar hur denna kan vara så nyttig som den faktiskt är! Du kan utan problem frysa in dem tills de är dags att serveras. Åh, det är såå goda! Gillar du choklad och jordnöt så är detta ett måste, äter du paleo eller är allergisk så går det kanon att byta ut mot mandelsmör eller hasselnötssmör. Använd ischokladformar/knäckformar.

RAW CHOKLADFUDGE MED JÖRDNÖTSSMÖR
0,6 dl kokosolja
0,75 dl jordnötssmör (eller mandelsmör/hasselnötssmör)
2,5 msk honung/agave/björksocker/sötströ (sötströ eller björksocker vid LCHF/agave vid Paleo + vegan)
1 dl raw kakao (eller vanlig kakao)
1 tsk vaniljpulver
ev. lite flingsalt strösslat som topping

Smält kokosolja och jordnötssmör/annat nötsmör i en kastrull på medellåg värme tills dess att det blir en smet. Blanda i honung/agave/sötning och rör väl så att det fördelar sig ordentligt. Ta av kastrullen från plattan och häll i kakao och vaniljpulver, blanda smeten väl och häll upp i ischokladformar. Strössla på lite flingsalt och ställ in i frysen i minst 1-2 timmar.