Jag har sagt det förut och jag säger det igen -jag är en semloman! Men på senare år efter att ha valt bort gluten och socker så lockar inte den klassiska semlan i butiksdisken mig på samma vis, även om jag fortfarande dyrkar den i smaken. Därav har jag tvingats bli väldigt kreativ i köket, för februari utan semla är som december utan jul. Med andra ord – ett ödmjukt måste! Ni hittar sedan tidigare ett grymt gott recept på semla utan gluten, socker och mjölk bakåt i bloggen (sök på semla i sökfunktionen) som har fått fantastiska betyg av er på Instagram! Idag tänker jag bjuda på en modern variant av semla i chiapudding som smakar himmelskt – därav namnet. Jag har gjort den i två versioner så att den ska passa både dig som äter raw, veganskt, PALEO eller mjölkfritt men även dig som äter mjölk och LCHF. Dessutom är den enkel att slänga ihop och passar lika bra som frukost som mellis och efterrätt. Hoppas den ska falla er i smaken lika mycket som den har fått oss på fall!

CHIASEMLA

2 portioner
Chiablandningen:
2,5 dl mandelmjölk
0,5 dl chiafrön
1 msk kardemumma
Blanda ihop i en skål med stavmixer eller visp och låt stå och svälla i 30 minuter. 
Mandelmassan:
1,25 dl mandelmjöl eller ca 65 gram mandel
0,5 dl vatten
0,75 msk honung/fibersirap för LCHF/agavesirap för paleo och vegansk
Lite salt
Mixa till en slät eller lite mer crunchy massa, smaka av för mer eller mindre sötning. Lägg sedan mandelmassan i botten på serveringsskålarna. 
 
Häll sedan på chiablandningen i glasen.
Vaniljgrädden:
För mejerifri/PALEO/vegansk:
1,5 dl kokosgrädde (den feta vita delen -låt gärna stå i kylen någon timma för att bli mer fast)
1 tsk agave för vegansk /honung/lönnsirap
0,5 tsk vaniljpulver
För LCHF:
1,5 dl vispgrädde
1 tsk fibersirap
0,5 tsk vaniljpulver
Vispa kokosgrädde/grädde, sötning och vaniljpulver. Spritsa på chiablandningen. Servera gärna kall! Njut!
 
Bakar du den? Lämna gärna en kommentar här nedanför och berättavsd du tyckte. ♡