Organic By Mommy

Naturlig mat för alla, hälsa & feel good

GODASTE PIZZAN MED MOZZARELLA, PESTO & TOMAT

Och så var vintern här igen! Snö, blask och kyliga vindar, och helt plötsligt känns våren en evighet bort… Fast egentligen så stör det mig inte så mycket, jag är rätt glad för Jonathans skull – för SOM han har längtat efter att få testa snowracern. Så det kan allt få vara vinter på riktigt en stund, för ett tu tre så är det ändå snart vårsol och blommande backar.

Okej, så nu till det megagoda receptet som är helt taget från den fantastiska Nilla – äntligen en glutenfri pizzabotten med konsistens som det äkta originalet. Mums! Själva toppingen däremot är helt inspirerad från min favoritpizza på Bali Buda på Bali (japp, jag är en pizzatjej!) och min nuvarande favorit: tomatsås, mozzarella, tomater, hela vitlökar och pesto… Ah, jag dör pizzadöden! Så om ni klurar på hur man kan få till en schyst vego-pizza – THIS IS IT, mina vänner!

Naturligt glutenfri pizzadeg

(räcker till 4 mindre pizzor eller 2 stora)

  • 15 g jäst
  • 400 g fingervarmt vatten
  • 1 ägg
  • 1 msk olivolja
  • 60 g majsmjöl
  • 60 g rismjöl
  • 100 g bovetemjöl
  • 50 g potatismjöl
  • 15 g fiberhusk
  • 1 tsk salt

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 250°C.
  2. Lös upp jästen i vattnet och blanda väl.
  3. Tillsätt ägget och oljan och vispa.
  4. Mät upp och kombinera alla torra ingredienser för sig.
  5. Tillsätt de torra ingredienserna till degvätskan och blanda väl men behöver inte knådas. OBS! Degen kan verka klibbig, det ska den vara. Den sväller lite efter hand. 
  6. Låt degen jäsa i 45-50 min.
  7. Ös upp degen på en väl mjölad bakyta (använd rismjöl eller majsmjöl) och dela degen i 4-8 delar beroende på hur du ska servera den. Degen behöver inte knådas innan.
  8. Kavla ut pizzor försiktigt och med mycket mjöl.
  9. Lyft över på en plåt täckt med bakplåtspapper.
  10. Täck ytan med valfri topping och grädda i ca 12 min.

PESTO-PIZZA TOPPING:

  • Tomatsås (jag kör ett par skedar av eko passerade tomater från Änglamark blandat med torkad oregano)
  • Riven ost (jag tog eko gouda från Garant som jag river själv)
  • Mozzarella (i love eco från Ica vare här)
  • Hela vitlöksklyftor
  • Skivade tomater
  • Min pesto (recept hittar du här – så enkel att slänga ihop)

Bred på ett rätt tunt lager tomatsås, sprinkla riven ost och riv sönder mozzarellan med händerna istället för att skiva den och ”klutta ut”, lägg ett par skivade tomater här och där, likaså med vitlöksklyftorna och in i ugnen. Ringla på peston när pizzan är klar… ÅH, måste nog göra en sats till helgen igen!

Föregående

RAW SNICKERS BARS

Nästa

RAW CHOKLADMOUSSETRYFFEL

2 Kommentarer

  1. Catharina

    Ser sååå god ut! Denna ska jag testa framöver. Bjöd på dina raw chokladbollar idag på yogalärarutbildningen och alla älskade dom 🙂

Kommentera

Driven av WordPress & Tema av Anders Norén