Organic By Mommy

Naturlig mat för alla, hälsa & feel good

GÖR DIN EGEN KETCHUP UTAN SOCKER

Slits du mellan den goda smaken som ketchup tillsätter men samtidigt vill slippa allt socker och onödiga tillsatser som finns i? Att göra sin egen ketchup är både enkelt, gott och så mycket nyttigare. Här nedanför hittar du mitt favoritrecept, men precis som olika märken har olika smaker så kan du justera sötman genom att minska/öka mängden honung/agave i.

Ketchup

ca 1,5 dl –förvaras kylskåpskall
1 dl tomatpuré
1,25-2 tsk honung (jag vill inte ha för söt och väljer 1,25 tsk)
0,75 msk vitvinsvinäger
3 msk vatten
0,4 tsk lökpulver
en nypa salt
en liten nypa kanel
stänk av cayennepeppar

Mixa allt till en jämn smet i en liten kastrull och låg skjuda i ca 10-15 minuter. Låt svalna innan användning. Njut!

Föregående

DE FÖRSTA TRE MÅNADERNA SOM GRAVID MED SYSKON

Nästa

INSPIRATION Á LA HÄLSOSAMMA HAMBURGARE

3 Kommentarer

  1. Catrin

    Hej! Blev sugen att göra egen ketchup. Men är det 1-15 min den ska sjuda eller 1-1,5 min? Mvh Catrin

Kommentera

Driven av WordPress & Tema av Anders Norén