Organic By Mommy

Naturlig mat för alla, hälsa & feel good

GODASTE CHIAPUDDINGEN MED CHOKLADSMAK

Här hemma älskar vi frukostar och om jag fick bestämma skulle matbordet dukas upp till bredden vareviga dag av olika godsaker. För jag älskar känslan av helglyx som sprider sig när man börjar dagen så. Nu finns det bara ett problem, ibland räcker inte tiden riiiktigt till att göra just det. Då får man helt enkelt höja lyxfaktorn på frukost genom att hotta upp den på andra sätt – som att kvällen innan slänga ihop ett gäng gudomliga chiapuddingar med choklad, låta stå i kylskåpet över natten och smidigt ta fram på morgonen. Har man en minut extra kan man till och med dekorera dem med lite mumsigheter. Lyx! För att fylla på med än mer protein brukar jag koka ett eller två ägg (också perfekt att förbereda kvällen innan).  Dessa kan dessutom utan konstigheter göras till fikastunden!

GODASTE CHIAPUDDINGEN MED CHOKLAD
2 portioner

3 dl havremjölk (eller annan veg. mjölk)

1/2 dl chiafrön

1/2 – 2/3  banan (för LCHF: ersätt med 1/2 tsk sötning av önskad slag, ex sötströ eller björksocker)

1 msk kakao (gärna rå)

en nypa kanel + vanilj pulver

Stavmixa mjölk, kakao, banan och kryddor. Häll sedan i chiafrönen och stavmixa igen. Ställ in i kylskåpet för svällning i minst 30 minuter. Ta ut och rör runt innan du häller upp i serveringsglas. Njut!

Föregående

RAW SANDWICH-GLASS MED KOLASMAK

Nästa

TIDNINGEN MAMA

  1. Therese

    Undrar om din son äter samma som dig?
    Och om han går på förskola, får han där glutenfritt, mjölkfritt, sockerfritt etc? Hur har ni isf gått tillväga?
    Vill nämligen att min son ska äta glutenfritt och helst också mjölkfritt eftersom vi äter så hemma.

Kommentera

Driven av WordPress & Tema av Anders Norén