Egentligen så är jag inget fan av rulltårte-konceptet. Men denna alltså!!! Inspirationen kommer från min fina vän Anna men jag har bytt ut innehållet och fyllt den med min chokladkräm från mina chokladbiskvier. Och jag vet, man tänker ”kokosolja som huvudingrediens i chokladkrämen – hur tusan blir det?”. FENOMENALT! Och nyttigt! Om man äter mejerier i sin kost så kan man absolut byta ut mot smör, men jag lovar att det bli gott vilket som! Äter du strikt LCHF så kanske du inte vill ha bananen i, skippa den och bred på ett litet lager vispad grädde eller mosade bär i så fall vet ja! Denna botten är dessutom ett perfekt basrecept att variera i oändlighet med, grädde, kokosgrädde, hallon, blåbär, jordgubbar… you name it. Bra att tänka på! Efter du har tagit ut botten från ugnen och låtit den svalna – var försiktig när du tar bort den från bakplåtspappret och när du rullar den. För nötfritt: Byt ut mandelmjölet mot 3 dl kokosmjöl.

Bakar du den? Lämna då gärna en kommentar här under och berätta hur du gillade den. 🙂

Rulltårtebotten
5 äggvitor
2,5 dl mandelmjöl
1/2 dl sötning (jag använder kokossocker, men du annars likaväl använda honung, agavesirap eller björksocker – för LCHF = sötströ)1 krm vaniljpulver

Sätt ugnen på 175 grader. Börja med att vispa äggvitorna till ett hårt skum och vispa sedan försiktigt ner mandelmjöl, sötning och vaniljpulver. Bred ut på en bakplåtsklädd plåt till ett jämnt lager och in i ugnen i ca 15 minuter. Ta ut och låt svalna medan du gör chokladkrämen. När den har svalnat helt ta försiktigt av den från bakplåtspappret

Chokladkräm + mosad banan
2 äggulor
2 msk kakao (gärna rå)
2 dl kokosolja (gärna den kallpressade som doftar kokos då den innehåller mer näringsämnen, oroa dig inte det sätter inte smak i krämen) eller rumstempererat smör vid LCHF/du äter mejerier (givetvis kan även LCHF:are äta kokosolja).
0,75 dl sötning (jag använder kokossocker men du kan annars likaväl använda honung, agavesirap eller björksocker – för LCHF = sötströ)

+mosad banan

Börja med mosa bananen och bred ut som ett lager på rulltårtebotten. Chokladkrämen gör du sedan enkelt genom vispa äggulorna, kakaon, kokosoljan (önskad konsistens: ej flytande, men då kokosoljans smältpunkt är ca 24 grader så kan den vara helt flytande under ex sommartid, om så är fallet så ställ in den önskade mängden i kylskåpet en stund tills den fått fast konsistens) och sötning till en jämn smet utan klumpar. Bred sedan ut den på lagret med mosad banan på brödbotten och rulla försiktigt ihop. Förvara i kylen och ta gärna fram en stund innan servering så att krämen hinner värmas upp och bli krämig (i kyla blir stelnar den mer). Njut!