Organic By Mommy

Happy food instead of crappy food

FESTLIG KLADDKAKA (utan gluten, socker, mjölk eller nötter + PALEO & LCHF)

Jag har en fin vän vid namn Michaela som precis som jag älskar att experimentera i köket och så är hon sådär mysig och ofta tar med sig något spännande bakverk trots att det är hon som är bortbjuden. I helgen hade hon med sig en kladdkaka som var out of this world. Sååå god! Utan gluten, socker eller mjölk. Med små justeringar har jag även gjort den LCHF+Paleo-vänlig och idag har jag äran, tack vare M, att få bjuda er på receptet. Hoppas den får er på fall lika mycket som oss!

Då den innehåller kokossocker/björksocker så anser jag att den är väldigt ”festlig” (= lite utöver det extra och bör inte ätas varje dag). Är du på jakt efter en kladdkaka med annan sötning så rekommenderar jag min älskad kladdkaka med dadlar och honung/agave –klicka här för recept!

Festlig kladdkaka
Ca 4 portioner

2 ägg
75 gram kokossocker eller björksocker (0,75 dl sötströ för LCHF)
35 gram kakao
100 gram kokosolja
60 gram kokosmjöl (äter man rismjöl kan man ersätta med 50 gram rismjöl)
1/2 tsk vaniljpulver
nypa salt

Sätt ugnen på 175 grader. Smöra en form (jag använder en mindre springform) med lite kokosolja + mjöla med lite extra kokosmjöl. Vispa ägg och sötning poröst i en skål. Smält kokossolja och vispa i äggsmeten. Ta en ny skål och blanda de torra ingredienserna för att sedan blanda i dem i äggsmeten. Häll i formen och in i ugnen i ca 13-15 minuter. Ta ut när den är kladdig.

Föregående

GRAVIDVECKA SJUTTON

Nästa

KRÄMIG KYCKINGRÖRA (LCHF)

3 Kommentarer

 1. Catharina

  Jag ska prova detta och det andra kladdkakareceptet i helgen när mina barn har kalas tänkte jag. Men vad serverar du till? Knappast bigpack med vaniljglass va?! 😉

  • organicbymommy

   Ja vad härligt! Haha nae inte riktigt, jag varierar tillbehör mellan grädde, vispad kokosgrädde och cashewnötsglass. 🙂

 2. Catharina

  Tack för bra tips 🙂

Kommentera

Driven av WordPress & Tema av Anders Norén