I och med att solen har börjat förgylla vår tillvaro så kommer såklart också utomhuslängtan och vårkänslor på köpet. Och hand i hand med det går picknick-sug, vilket leder oss till dagens mumsiga måltid som känns som sådär typisk sommar- och picknickmat: kall kycklingröra! Den är supergod och kan ätas på ett gott glutenfritt bröd eller som jag föredrar – i salladswrap/vanlig wrap! Vill du hellre ha mejerifri så hittar du min älskade mejerifria kycklingcurry-röra med cashewnötter här (stor favorit!).

Krämig kycklingröra
4 portioner

2 dl majonnäs
1 dl crème fraiche
2 tsk curry (smaka av efter önskad mängd)
1 tsk paprikapulver
salt
1 liten hackad rödlök
1 hackad tomat
20 cm hackad purjolök
20 cm hackad gurka
ev. en liten hackad paprika (jag skippar detta då jag inte gillar paprika)
ev. ett litet hackat äpple (om du äter LCHF så skippa detta)
3 stekta eller grillade kycklingbröst hackade i mindre bitar

Börja med att vispa/blanda majonnäs med crème fraichen, currypulver, paprikapulver och salt – smaka av och justera efter önskemål. Blanda sedan ner grönsaker, eventuellt äpplet och slutligen kycklingbitarna. Går att ätas direkt men smakar ännu godare om den får stå och dra åt sig smakerna i kylen över natten. Njur!