Efter en helg fylld med kalas och firanden och en kommande i precis samma anda så har kreativiteten varit på sin yttersta topp i köket. I helgen fyller vår lillkille två år och det ska såklart firas stort med många festliga smarrigheter (håll utkik efter nya underbara recept!). 🙂  Fram tills dess tänkte jag bland annat bjuda på denna himmelska godsak – raw nyttoboll med smak av kanelbulle (efter önskemål från er följare). Och ja, den smakar verkligen kanelbulle! Den är raw, utan gluten/socker/mjölk/ägg och en enkel godbit att bjuda på till såväl fika som fest.

RAW KANELBULLEBOLLAR
12 stycken

10 dadlar (urkärnade och gärna blötlagda i hett vatten i minst 15 minuter för att underlätta mixandet)
0,75 dl mandel/valnötter1,25 dl cashewnötter
2 msk kanel
1 tsk kardemumma
1,5 msk kokosolja
en nypa vaniljpulver

Börja med att mixa nötterna till ett mjöl, lägg i dadlar, kokosolja, kanel, kardemumma och ev. vaniljpulver och mixa till en slät deg. Rulla till bollar och servera som de är eller ytterligare rullade i hackade nötter. Förvara i kylen fram till servering! Njut!