En perfekt tillbehör eller måltid som går både snabbt att tillaga, är himla god och samtidigt inkluderar en varierad näringsbredd är ratatouille (här serverad med med kyckling och vitlökssmör). Funkar toppen som både vardagsmat som festmåltid! Äter du inte smör så skippa vitlökssmöret och stek istället kycklingen i rikligt med olivolja, vitlök och havssalt.

RATATOUILLE
4-6 portioner

3 gula lökar
2 zucchinis
1 aubergine
3 vitlöksklyftor
1 msk olvilja
2 förpackningar med krossade/passerade tomater
salt & svart peppar

Skär alla grönsaker i klyftor/bitar och fräs dem i olivoljan lite lätt utan att de får färg. Häll över tomaterna och låt puttra i 30.45 minuter, vartefter du mosar dem med en träsked. Smaka av med salt och peppar!

Vitlökssmör
Ekologiskt smör
Pressad vitlök
Havssalt
Örtsalt
Vitlökssmör är enkelt att slänga ihop och ett fantastiskt (och antiinflammatoriskt) tillbehör som fungerar till det mesta. Låt smörket bli rumstempererat innan du rör i pressad vitlök, havssalt och örtsalt – smaka av för önskad smak.