Detta recept är utan tvekan på de godaste chokladbollarna utan socker jag någonsin smakat. Originalreceptet är från min svägerska som har berikat vårt fika med dessa det senaste året (mums!) och sedan har vi hunnit göra om det en aning utefter vad vi hade hemma. Snabba att slänga ihop, supernyttiga (välj gärna rå kakao för hög halt antioxidanter) och perfekta att ha en gömma i frysen för oväntat besök (eller sötsug). Njut!

GODASTE CHOKLADBOLLARNA
Ca 15 stycken

0,75 dl Glutenfria havregryn
20 Dadlar (blötlägg gärna i hett vatten i 20 min för att underätta för mixern)
1,5 msk Kakao (gärna rå)
2 msk Kokosolja
Stor nypa Vaniljpulver
Stor nypa Salt

eventuellt vatten i önskad mängd beroende på önskad konsistens

kokosflingor att rulla i

Mixa alla ingredienser till en slät smet och rulla till små bollar. Blev degen för lös så prova att ställa den i kylskåpet en stund så stelnar den. Rulla i kokosflingor. Njut!