Hej fina ni! Här sitter vi ute i vårsolen och njuter. Banda har somnat i gungan så jag smög in efter mobilen och tänkte passa på att svara på några mail och uppdatera bloggen med ännu ett smarr-recept! Ikväll drar äntligen mina yogaklasser igång igen efter påskhelgen, så himla kul. Och på tal om yoga – idag är det mindre än en månad kvar till yogaretreatet på Franska solkusten som jag tack vare bästa Events by Carol har äran att få leda. Det bara pirrar i mage av förväntan och glädje. Nu till receptet…

Dessa kladdkakemuffins är smarriga så in i vassen! Tack vare recept på kladdkaka från min vän Michaela så har jag nu äran att få bjuda er på receptet i muffins-variant. Du kan antingen utgå helt efter receptet med rismjöl (min favorit) eller enkelt göra dem LCHF/PALEO genom att ersätta det med kokosmjöl. Jag spritsar antingen vispad kokosgrädde på (kyl det vita tjocka lagret i minst tre timmar innan du tar ut och vispar det) för mejerifritt/PALEO eller vispgrädde (passar LCHF). Hoppas de ska falla er i smaken!

Kladdkakemuffins – ca 10 stycken

2 ägg
75 gram kokossocker eller björksocker (0,75 dl sötströ för LCHF)
35 gram kakao
100 gram kokosolja
60 gram kokosmjöl (äter man rismjöl kan man ersätta med 50 gram rismjöl)
1/2 tsk vaniljpulver
nypa salt

Sätt ugnen på 175 grader. Ta fram muffinsformar. Vispa ägg och sötning poröst i en skål. Smält kokossolja och vispa i äggsmeten. Ta en ny skål och blanda de torra ingredienserna för att sedan blanda i dem i äggsmeten. Häll i formarna och in i ugnen i ca 5-10 minuter. Ta ut när de är kladdiga.