Fina ni, finns det fler som älskar romerska bågar (mixen av choklad och apelsin)? Då får ni bara inte missa denna älskade cupcake! Vaniljmuffins med Romerska bågar-frosting. Och ja, den är definitivt lika god som den låter. Fri från gluten, socker och delvis mjölk (muffins).

VANILJMUFFINS & FROSTING MED SMAK AV ROMERSKA BÅGAR

6-7 stycken

3 dl glutenfria havregryn (som jag stavmixar till ett mjöl)
2 dl mandelmjöl
75 gram tärnat rumstempererat smör ( kokosolja för mjölkfritt)
1,5 dl kokosmjölk eller nötmjölk
0,75 – 1 dl honung (jag har 0,75) eller agave
1 tsk bakpulver
2 ägg
1 tsk vaniljpulver

1/2 tsk havssalt

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ihop alla ingredienser och häll upp i muffinsformar på en muffinsplåt. Skjuts in i ugnen i ca 10-20 minuter tills de fått färg. Låt svalna ordentligt innan du spritsar på frosting.

FROSTING

80 gram mjukt smör
75 gram färskost (utan tillsatser)
0,25 msk citronsaft
0,6 dl honung eller agave
Skalet från 1 apelsin
5 msk saft från apelsin
2 msk kakao (gärna rå)

Vispa ihop smöret, färskosten, citronsaften, sötning, kakao, rivet skal och saften från en apelsin till en röra. Blir den för lös så låt den stå en stund i kylskåpet för att stelna och om inte annat spritsa på den direkt på muffinsen. Njut!