I förra veckan efter att jag landat i Frankrike tog Carol med mig till en liten mysig stad vid namn Biot där vi åt en helt underbar fransk middag. Jag beställde in en grattäng med aubergine och parmesan och var som förälskad. Senare under retreatet gjorde Carol en liknande som även den smakade himmelsk! Så ikväll slängde jag ihop en till middag, först tänkte jag servera den med en ren proteinkälla men bestämde mig för att bara röra om en sallad (maché, ruccola, mangold och spenat) med olivolja, vitvinsvinäger och örtsalt för att ha till. Det blev supergott och kul att kunna öka vår härliga receptbank med ytterligare en underbar vegorätt!

AUBERGINE- & PARMESANGRATTÄNG

4-6 portioner

2 auberginer (äggplantor)

3-4 vitlöksklyftor pressade

1 msk torkad oregano

1 dl olivolja

2 paket passerade tomater

basilika

4 dl riven parmesan

ev 1 mozzarella

Börja med att skiva auberginerna i ca 0,5 cm tjocka skivor, salta dem och låt ligga på ett fat så i ca 20 minuter för att få bort beskheten. Sätt ugnen på ca 180 grader och ta fram en ugnsfast form. Ta skivorna med aubergine och skölj av med vatten, torka sedan av och stek lätt i ordentligt med olivolja i stekpannan. Under tiden kan du pressa vitlökarna och röra i passerade tomaterna ihop med oregano. Bred sedan ut ett lager av skivorna i formen, strössla över ett lager parmesan och bred ut ett lager tomatsås. Varva de tre lagrens enda upp och avsluta eventuellt med att ”smula” över mozzarella på toppen. Sätt in i ugnen och låt stå tills den fått fin färg. Servera till fisk, kyckling eller som den är med en sallad till. Mums!