Imorgon är det morsdag och såklart måste vi ha en supersmarrig tårta (nästan raw) utan mjölk, gluten, socker eller ägg att bjuda mamma på! Denna lär gå raka vägen hem, utan att ens ifrågattas av alla sockeråttor. 🙂 Hoppas ni ska gilla den och ha en fantastisk helg! ♡

CHOKLAD – & NÖTTÅRTA

2,5 dl solrosfrön

0,75 dl pumpakärnor

18 urkärnade dadlar

3 msk rå kakao

1 dl kokosflingor

2 msk kallt vatten

Lägg gärna dadlarna i hett vatten i ca tio minuter för att göra dem mjuka och saftiga, det underlättar för stavmixern. Stavmixa sedan solrosfröna och pumpakärnorna till ett grusigt mjöl och lägg i dadlar, kakao, kokosflingor och vatten – Stavmixa sedan igen! Jag använder en mindre springform för att få lite höjd på tårtan.

FYLLNING

3 dl cashewnötter

60 gram smält mörk choklad (jag använder Vivanis 92%iga utan vitt socker/mjölk. Du kan annars ta en härligt god mörk choklad med smak såsom mint eller apelsin för ytterligare smaktouch).

1,2 dl kokosgrädde

22 urkärnade dadlar (gärna hettblötlagda i ca 10 minuter)

3 msk rå kakao

0,5 dl kokosolja

2 tsk vaniljpulver

en stor nypa flingsalt

Börja med att mixa cashewnötterna till ett smör med blender, det kan ta ett par minuter. Blanda sedan i chokladen, kokosgrädde, dadlar, kakao, kokosolja, vaniljpulver och flingsalt och blanda till en slät smet. Bred på över botten och in i kylen. Servera gärna med lite hackade nötter på och lite flingsalt. Njut!