Organic By Mommy

Naturlig mat för alla, hälsa & feel good

MOROTSKAKA (utan gluten eller vitt socker)

… Äntligen är årets första sommarmånad här och det måste vi fira med en riktigt god tårta! 🙂 Denna rörsocker- och glutenfria morotskaka har fått högsta betyg på alla ställen som jag tagit med den till och passar perfekt till både fest som vardag! Bakar du den är du varmt välkommen att lämna en kommentar om hur du gillade den. Det uppskattas av framtida bakare. ♡

MOROTSKAKA

4,5 dl havremjöl (mixat till ett mjöl)
4 dl mandelmjöl + lite extra att smörja formen med
115 gram tärnat smör/kokosolja för mjölkfri + lite extra att smörja formen med
2,25 dl krämig kokosmjölk (jag använder ALLTID garants rosa eller lila tetra)
1,25 dl honung eller agave
2 tsk bakpulver
4 ägg
salt
1,5 tsk mald kardemumma
0,75 tsk mald ingefära
2,5 tsk mald äkta kanel
3,5 dl riven morot

Sätt ugnen på 150 grader. Blanda ihop alla ingredienser till en smet, blanda väl. Smörj en springform med smör/kokosolja och använd lite mandelmjöl som ströbröd. Häll sedan i smeten och in i ugnen i ca 45 minuter. Ta sedan ut och låt svalna helt innan du brer på frostingen.

Frosting

80 gram mjukt smör
1 msk citronsaft
250 gram creamcheese
1 dl honung
Vispa allt till en jämn smet och ställ in i kylskåpet tills du ska bre på den på kakan. Bred på allt i ett tjockt lager och njut! 

Föregående

VITLÖKSBRÖD (utan gluten eller mjölk – PALEO & LCHF)

Nästa

GRAVIDVECKA 27

2 Kommentarer

  1. Atina Axelsson

    Hej,
    Jag undrar varför Garants kokosmjölk? är det någon skillnad på den och tex kung markattas? Får man ett annat resultat kanske? Eller innehåll?

    • organicbymommy

      Jag föredrar den i konsistensen framför Kung Markattas, den skiktas inte trots att den inte innehåller några tillsatser.

Kommentera

Driven av WordPress & Tema av Anders Norén