Organic By Mommy

Happy food instead of crappy food

SOMRIGT FÖDELSEDAGSFIRANDE

God morgon på er! Vi är mitt uppe i vår andra semestervecka och det känns så lyxigt! Tidigare har vi aldrig haft svensk sommarsemester ihop utan lagt in de semesterdagar vi har tagit ut under vintern i något varmt land. Nu med bebis i magen så tar vi två veckors ledigt i juli och två veckor i höst istället, vilket får bebisens ankomst i september att kännas som en superfinal av sommaren och förlängning av njutningen. Vi kom hem i lördags från skärgården och hade först tänkt ta några nätter på resande fot i Sverige, men bestämde oss istället för att stanna hemma och bara vara. Helt rätt beslut!

Igår fyllde Simon, min andra hälft, år och firades på kvällen. Han hade önskat sig halloumiburgare och ”en chokladig tårta” (mind you att han inte har ätit godis/bakverk/läsk/efterrätt på över sju år utan att tumma på det -japp, han är rätt disciplinerad i sina val- men detta år önskade att jag bakade en riktig chokladtårta i hälsosammare tappning).  Jag tänkte köra en riktig chocolate bad ass, ni vet en sådan chokladdröm som är så god och mäktig att man inte kan ta mer än en gång. Resultatet blev en CHOCOLATE TRINITY CAKE – min brownietårta (på svarta bönor) med kolatäcke (på kokosgrädde) och denna gång spacklad med raw chokladfrosting (med avokado-bas). Mums! Recept kommer! Och till halloumiburgarna som vi bjöd gästerna på så hade jag slängt ihop ett gäng goda hamburgarebröd (recept kommer här också) utan mjölk/gluten/nötter. Supergott! Vi konstaterade senare att hela födelsedagsmiddagen var vegetarisk utan att vi tänkt på det, rätt kul. 🙂 Idag ska vi på ett extrainsatt ultraljud, berättar mer när vi kommer hem. KramMama’s little helper som gärna ville hjälpa till att ta kort på tårtan ( och vips så ”råkade” han på en millisekund böja sig ner och ta en smakbit samtidigt) 😀

Föregående

MUSSLOR I GRÄDDE & PERSILJA MED SÖTPOTATIS

Nästa

SNABBA HAMBURGARBRÖD (utan gluten, mjölk eller nötter)

3 Kommentarer

 1. K

  Hej!
  Tycker det är väldigt intressant med ekologisk och hemgjord hudvård. Har tänkt länge att jag skulle testa att göra eget, men inte kommit mig för. Hur började du göra egna produkter och vart hittade du recept för det?

  MVH/K

  • organicbymommy

   Hej, ja vad roligt! Jag började lära mig om hur man gör egen hudvård via internet, det finns väldigt mycket matnyttig information. Recepten har jag så småningom tagit fram själv. 🙂 Tror även att det finns en hel del bra böcker att finna på Biblioteket. Med vänlig hälsning, Louise

   • K

    Ok! 🙂 känner till hemsidan organic makers. Är det via den? Eller någon annan hemsida du kan tipsa om? 🙂

Kommentera

Driven av WordPress & Tema av Anders Norén