Lata semesterdagar med spontangrillning? Saknar du hamburgarebröd eller korvbröd? Dessa goda rackare utan gluten, mjölk (om du inte äter mjölk för då kan du välja mejeriprodukter) eller nötter slänger du ihop på ett kick!

SNABBA HAMBURGAREBRÖD/KORVBRÖD
5-6 stycken

50 gram kokosolja (eller smör om du äter mjölk)
2 dl kokosgrädde (den feta delen eller Garants variant som är min favorit) eller rysk/fet yoghurt (om du äter mjölk)
2 ägg + ev. 1 ägg till pensling för sesamfrönen på toppen
1 tsk salt
1 dl durramjöl (eller rismjöl)
1 dl majsmjöl (eller rismjöl)
1 dl pofiber
2 msk fiberhusk
2,5 tsk bakpulver
sesamfrön till toppen

Sätt ugnen på 180 grader. Smält sedan kokosoljan/smöret i en större kastrull (jag gillar att hålla nere på disk och använder sedan kastrullen som skål). Häll ner kokosgrädde, ägg, salt, mjöler, pofiber, fiberhusk och bakpulver och vispa ordentligt. Låt stå och dra till sig i 10 minuter. Forma sedan till bullar, pensla eventuellt med ägg och strössla över sesamfrön. Baka i ugnen i ca 18-25 minuter och ta ut när de fått fin färg. Låt svalna och njut av dem färska!