Alltså denna sallad… Den är så enkel att göra och ändå så matig och god! Basen är av hirs (naturligt glutenfritt sädesslag som är rikt på mineraler som fosfor, zink, järn och vitamin B6).  Därefter har jag piffat salladen med örter och skogens guld – kantareller. Min underbara morfar skämmer nämligen bort oss totalt med kantareller från sina skogar under sommarhalvåret, något som jag älskar och försöker få med i min spontana matlagning här och där, detta blev ett otroligt lyckat recept! Du kan med fördel äta salladen precis som den är, eller som tillbehör till exempelvis grillad halloumi, kyckling, fisk eller kött. Du kan dessutom variera den beroende på vad du har i ditt kylskåp, jag utgick ifrån vad vi hade i trädgårdslandet och den tid på året som kantareller inte är i säsong så kan du byta ut dem mot små bitar av stekt halloumi (eller för en köttig sallad: små bitar av kyckling). Ah, den är såå god och kommer bli en frekvent gäst på vårt middagsbord!

HIRSSALLAD MED KANTARELL & FETAOST
4 portioner

2 dl hirs (koka efter instruktioner på förpackningen, blir 6 dl färdig hirs)
2 msk smör
150 gram smulad fetaost
1 msk citronsaft
0,5 dl olivolja
0,75 dl hackad persilja
0,75 dl hackad basilika
ett par nävar ruccola eller hackad sallad av valfritt slag
4 dl kantareller (hackade och smörstekta)
salt & peppar

När hirsen är färdigkokt klickar du i smöret och rör runt så att det smälter. Blanda under tiden ihop olivolja, citronsaft, basilika, persilja, salt och peppar till en dressing som du sedan rör i hirsen. Rör därefter i kantareller och fetaost. Voila!