Organic By Mommy

Naturlig mat för alla, hälsa & feel good

FISKTACOS MED MANGOSALSA, HONUNGSGLASERADE CASHEWS & GUACEMOLE (PALEO)

Alltså denna maträtt… Med sina latinska smaker av koriander, mango, avokado, fisk och lime så kan jag inte göra annat än att längta ”hem” till Costa Rica och älska varenda tugga! Min svägerska Emilia (som förövrigt är enormt duktig i köket) introducerade oss för denna rätt från början, mina smaklökar föll direkt och numera så är det en återkommande rätt. Jag älskar hur smakerna av sött, starkt, lite beskt, mjukt och fräscht blandar sig så fint ihop. Dessutom är den en ren njutning för kroppen att få boosta hälsan med så mycket fräscha råvaror och en perfekt källa till Omega 3! Hennes orginalrecept kallar för lax (vilket är enormt gott till) men då vi inte längre köper lax speciellt ofta (pga den höga gifthalten och miljöproblematiken) så har vi börjat fasa in makrill allt oftare – en fantastisk fisk! Den får därför kvala in i vår fisktacos, men du kan lika gärna fräsa på ett gäng räkor och vill du göra det helt vego/veganskt så skippa skaldjuren helt!

Jag äter gärna fisktacosen på stora blad av romansallad (direkt plockade från vårt trädgårdsland) eller varför inte en nybakad tortilla (klicka för recept)?


FISKTACOS –  2 personer

FISKEN
1,5-2 filéer av makgrill
flingsalt
smör/olivolja
Spiskummin

Stek på fisken i smör/olivolja i en stekpanna med rejält av spiskummin och flingsalt. Eller grilla på grillen! Ta av och smula sönder.

MANGOSALSAN
1 mango
1 kruka färsk koriander
1 röd chili
1 tomat
1 rödlök
1 lime
flingsalt

Skär mangon, löken och tomaten i små bitar och lägg i en skål. Hacka korianderbladen och chilin och lägg i. Pressa limen över alltihop och sprinkla på flingsaltet. Rör ihop allt och lägg över i en fin skål.

HONUNGSGLASERADE CASHEWNÖTTER
1 näve cashewnötter
en klick honung (eller agave/lönnsirap för vegansk)

Värm upp en stekpanna och under tiden lägg nötterna ihop med honungen i en skål och rör om ordentligt. Lägg sedan ner cashewnötterna med honung på i stekpannan och värm upp under omröring.
GUACEMOLE
1 mogen avokado
1/2 vitlöksklyfta
ett par blad koriander
en skvätt citronsaft
salt

Mixa eller mosa alla ingredienser till en röra.

Servera gärna alla tillbehören + hackad sallad/machésallad.

Föregående

BOVETECRUNCH MED KANEL

Nästa

DRÖMMIGA DAMMSUGARE (utan gluten, vitt socker, mjölk eller ägg)

2 Kommentarer

  1. Sandra Rohlin

    Fantastiskt gott! Körde i lite tomat i guacamolen eftersom jag tycker det är gott 🙂 Och nästa gång ska jag inte vara rädd för spiskumminen, snålade lite då jag är lite ny med den kryddan, men det passade jättefint med makrillen så man behöver inte alls vara rädd 🙂

Kommentera

Driven av WordPress & Tema av Anders Norén