Organic By Mommy

Happy food instead of crappy food

BÄSTA BLOMKÅLSPIZZAN! (glutenfri & LCHF)

Om det är någon maträtt som toppat min topplista över favoritmat genom hela livet så är det utan tvekan pizza! Och jag minns när jag först hörde talas om hur man kunde göra pizzabotten på blomkål från min syrra i Florida och att det faktiskt hade blivit riktigt poppis där, ärligt talat lät det både lustigt och rätt osmakligt vid den tidpunkten… Men ack så fel man kan ha, för åh så gott det är! Har du ännu inte testat? Gör det bums! Jag har numera alltid en påse eko blomkål i frysen – redo att förvandla till en smarrig pizza! Tidigare har jag tipsat om detta recept (klicka här) och som fortfarande är en favorit, men som nu får sällskap av denna nya härlighet.

Som topping på förra veckans pizza körde jag smörstekta kantareller, babyspenat och mozzarella – hur gott som helst!


BLOMKÅLSPIZZA
botten till 1 pizza

2 dl riven blomkål
1/2 mozzarella
1,5 dl riven parmesan
1 ägg
1 vitlöksklyfta
salt + peppar


Blanda ihop samtliga ingredienser med en stavmixer till en slät smet. Klä en plåt med bakplåtspapper och tryck ut degen (den kan upplevas som rätt blöt, helt normalt) till en pizza. Grädda i ugnen i 225 grader tills botten har fått en fin färg ( ca 10-12 minuter), ta då ut, bred på tomatsås (jag använder jämt passerade tomater blandat med en skvätt olivolja, pressad vitlök och oregano) och fyll på med pålägg. Grädda i ca 15 minuter och njut!

 

Föregående

GLASS MED MATCHA & LIME (raw, vegan, LCHF & PALEO)

Nästa

EN DAG ATT TA PÅ ALLVAR

4 Kommentarer

 1. Frida S

  Hur mycket är 1/2 mozzarella, med tanke på att de finns i olika storlekar? 🙂

  • organicbymommy

   Jag använder en ekologisk mozzarella (125 gram) men det
   är så liten skillnad så tänk hälften av en standardstorlekspåse 🙂

 2. Frida S

  O tror du att de funkar att byta ut blomkålen mot Broccolin?

Kommentera

Driven av WordPress & Tema av Anders Norén