Organic By Mommy

Naturlig mat för alla, hälsa & feel good

KALL SKÄRGÅRDSPAJ (glutenfri + LCHF)

Kräftskivesäsongen är här och vad passar väl bättre än att berika matbordet med en riktigt god kall skaldjurspaj? Den är himla enkel att svira ihop och smakar verkligen otroligt gott! Passar även perfekt till andra festliga tillfällen och gärna ihop med en grönsallad. Den är LCHF rakt igenom och glutenfri. Hoppas det ska smaka!

KALL SKALDJURSPAJ

Pajskal:
3 dl mandelmjöl
1/2 dl kokosmjöl
50 gram rumstempererat smör (eller kokosolja)
1 ägg
1 msk fiberhusk
1/2 tsk salt

Fyllning:
2,5 dl creme fraiche
1 dl majonnäs
1 burk stenbitsrom
1 stor rödlök (hackat i småbitar)
2 hårdkokta ägg (hackade i små bitar)
500-750 gram räkor med skal (som du skalar)
eller/och en burk kräftstjärtar
dill (ordentlig mängd och hackat) + lite för dekoration

Börja med sätta ugnen på 200 grader, gör därefter pajskalet genom att blanda ihop alla ingredienser till en deg och klicka ut den i en pajform. Nagga och låt stå i 10 minuter innan du ställer in den i ugnen. Baka i ca 10-12 minuter. Ta ut och låt svalna.Fyllningen gör du enkelt genom att blanda ihop creme fraiche och majonnäs till en smet, och därefter ha i önskat innehåll och blanda igen. Häll över i det kalla pajskalet och dekorera med exempelvis citronskivor, dill, räkor, tomater eller avokados. Ställ i kylskåpet till servering!

Föregående

SOLSKEN INNE

Nästa

RAW MANGOGLASS

2 Kommentarer

  1. Anna

    Fantastisk god och lättsam att göra. Jag skulle gärna ta emot tips på annan fyllning om man har gäster som inte äter räkor. Mvh Anna

    • organicbymommy

      Vad kul! 🙂 Jag tänker att listan kan göras lång, men varför inte kantarellpaj? Med vänlig hälsning, Louise

Kommentera

Driven av WordPress & Tema av Anders Norén