Okej, hands down för veckans (och månadens) godaste lördagsgodis… Raw chokladfudge! Fyllt med nyttiga fetter (kokosolja är en superolja), antioxidanter (raw kakao sägs göra oss både yngre och lyckligare då den innehåller ämnen som är naturliga anti-depressiva) och mineraler (mandel innehåller en hel del kalcium, järn och zink). Och så de små detaljerna att de är krämiga, himmelskt goda och enkla att slänga ihop!

RAW CHOKLADFUDGE
ca 15-18 bitar

120 gram mandelsmör (eller sötmandel)
2,5 msk honung/lönnsirap*/agave*/fibersirap**
0,5 dl kakao (gärna raw)
0,25 tsk flingsalt + lite att strö över
0,4 dl kokosolja (gärna i smält konsistens, dvs över 25 grader)
nypa vaniljpulver
ev. hacka några goda nötter och sprinkla över
*vegansk **LCHF
 

Om du inte har mandelsmör hemma så kan du enkelt gör ditt eget genom att köra 120 gram sötmandel i en matberedare i ca 4-5 minuter tills att det fått en ”nötsmörig” konsistens, dvs oljan börja komma ur nöten. Mixa sedan allt i en matberedare eller mixer tills smeten har fått en slät konsistens. Häll upp i en bakplåtspappersklädd liten form (för att det enklare ska gå att ta loss) , strö över lite havssalt och vill du ha hackade nötter på så sprinkla på dem innan du ställer in den i kylen i minst 1 timme. Behåll dem i kylen eller frysen fram till servering, när du tar upp dem så bli de krämiga och härliga (men smälter ändå fort i sommarvärmen).