Ute efter ett gott, enkelt och nyttigt mellanmål, lättare lunch eller middag? Då ska du prova dessa gratinerade sötpotatisskivor med ost! Idéen kommer från USA där vi ofta gör ”potato skins” (fyller potatisskivor med ost) till get togethers med vänner. Hoppas det ska smaka!

GRATINERADE SÖTPOTATISSKIVOR

sötpotatis
flingsalt
hackade tomater
2-2,5 dl riven ost (jag har eko gouda)
hackad färsk basilika

Sätt ugnen på 220 grader. Rengör sötpotatisen och skär den i 0,8-cm tjocka skivor. Lägg på plåt och ringla olivolja och toppa med lite flingsalt. Baka i ugnen tills de blivit mjuka, under tiden kan du finhacka tomater, riven ost och hackad basilika. Ta ut sötpotatisen och toppa med tomatblandningen, baka sedan tills osten har smält och börjat bubbla en aning eller börjar få fin färg. Njut!