Organic By Mommy

Naturlig mat för alla, hälsa & feel good

RAW VANILJ- & JORDNÖTSFUDGE

Och gravidsuget slår till igen… Men istället för att bunkra upp inför helgen med en påse vaniljfudge från hyllan med lösviktsgodis så slängde jag ihop ett gäng raw:a godisbitar att ersätta orginalet med. De är krämigare och mer tillfredsställande då man bli mätt på ett par stycken utan att få den där jobbiga mättnadskänslan. Basen har jag gjort av jordnötssmör och har inte testat någon annan typ av nöt- eller frösmör även om det säkert fungerar fint (typ tahini). De är fria från gluten, mjölk, vitt socker och ägg. Det blir en liten men naggande god sats och givetvis kan du dubbla den hur många gånger du vill! 😉

RAW VANILJFUDGE

1 dl jordnötssmör
1,75 msk honung/lönnsirap*/agave*
1,75 msk kokosolja (gärna i smält konsistens, dvs över 25 grader)
1/4 tsk vaniljpulver
stor nypa havssalt
*vegansk
Mixa allt i en matberedare eller mixer tills smeten har fått en slät konsistens. Häll upp i en bakplåtspappersklädd liten form (för att det enklare ska gå att ta loss) och ställ in i kylen i minst 1 timme. Behåll dem i kylen fram till servering, när du tar upp dem så bli de krämiga och härliga. Fungerar perfekt att frysa!

 

Föregående

DETTA HITTAR DU ALLTID I MITT KÖK – DEL 1: SKAFFERIET

Nästa

FREDAGSFEELING

3 Kommentarer

  1. Emma

    Oj vad smarrigt det lät! Måste testas! Du kanske har skrivit det tidigare men vad har du för mixer/blender? Tycker att det är en smärre djungel när man ska välja. Nu har står jag iallafall och väljer mellan en Wilfa eller en Bosch silencemixx – får se vad det blir 😁 Sedan ska jag plöja igenom din receptbank! Tack för en inspirerande blogg!

    • organicbymommy

      Tack, de är verkligen hur goda som helst! 🙂 Jag har just nu en Wilfa som fungerar toppen – samt en stavmixer från Borsch (Ergo Mixx) som jag älskar! Tusen tack för dina fina ord! Ha en fantastisk kväll.

      • Emma

        Åh tack för svaret! Ja du får också ha en fantastisk kväll! Kram på dig!

Kommentera

Driven av WordPress & Tema av Anders Norén