Kan vi ta en minut och prata om denna himmelska sallad som min svägerska Millan tog med sig från USA och har skämt bort våra smaklökar med ett antal gånger det senaste året?! Tänk att mixen mellan quinoa, rostad majs, koriander, mynta, persilja, fetaost, rödlök och lime kunde smaka så ljuvligt! Även om den är en typisk sommarrätt då majsen slängs på grillen så gå den hur bra som helst att äta året runt (jag grillar majskolvarna i ugnen på grillfunktion) och extra passande nu när färska majskolvar är i säsong! Jag äter den som den är, eller ihop med grillad halloumi eller en kycklingfilé. En perfekt vegetarisk rätt (skippa då kycklingfilé till 😉 ) att äta som såväl vardagsmat som att bjuda på!

Åh den är så god och fräsch, plus perfekt som lunchlåda då den inte kräver upphettning. Och för er, mina veganska vänner, så tipsar jag om att skippa fetaosten. 🙂

QUINOASALLAD
4 portioner

1,25 dl quinoa av valfri färg (koka upp så som paketet visar)
3 färska majskolvar
1/2 paket fetaost
1 rödlök
1 kruka mynta
1/2 kruka persilja
1/2 kruka koriander

vinegrätt:
2 msk olivolja
1 msk vitvinsvinäger
stor nypa flingsalt
en stor skvätt limesaft

Börja med att koka upp quinoan och låt svalna helt. Grilla majskolvarna (på grill eller i ugn), skär bort majsen utmed kolvarna och lägg i en skål ihop med quinoan. Smula ner fetaosten och hacka rödlök, mynta, persilja och koriander fint innan du häller i det i skålen. Blanda vinegrätten och häll över salladen vartefter du blandar runt allt ordentligt. Klart att serveras!