Jag älskar cupcakes! Muffins med krämig frosting spritsad på toppen, ett amerikanskt måste när det är fest och nu även här hemma efter min tid i Florida! Och då jag älskar hälsosamt festfika så kändes det perfekt att skapa en riktigt god rawfood cupcake att ta den traditionella bakelsens sockriga plats. Med smak av morotskaka  och hur god som helst! Hoppas det ska smaka!

Kommer receptet till liv i ditt kök? Skriv och berätta hur du gillade det! ♥

RAW MOROTSKAKE-CUPCAKES

BOTTEN:
20 dadlar
3 dl rivna morötter
0,75 dl smält kokosolja
0,75 dl kokosmjöl
2,5 dl valnötter
2 tsk kanel
0,75 tsk mald muskot
1 tsk mald ingefära
0,75 tsk himalayasaltHacka dadlar och riv morötter innan du mixar dem tillsammans med kokosolja, kokosmjöl, valnötter, kanel, muskot, ingefära och salt i en stark matberedare eller mixer tills det blir en hyfsat slät smet. Ta fram muffinsformar och tryck i dem i lagom höjd, ställ in i kylen medan du gör din frosting.

FROSTING:
0,4 dl krämig kokosmjölk (det vita, feta lagret -jag använder Garants kokosmjölk/kokosgrädde som är vit rakt igenom)
1,25 dl cashewnötter (blötlägg minst 5 timmar och helst över natten)
1 msk honung
2 msk kokosolja
1 tsk vaniljpulver/vaniljextraktev. en liten skvätt limejuice
några valnötter tilltopping

Mixa kokosmjölk, cashewnötter, honung, kokosolja, vaniljpulver och en liten skvätt limejuice i en stark mixer och mixa tills smeten har blivit krämig. Tar ca 6-7 minuter. Låt sedan stå i kylen i 10 minuter för att stelna en aning, ta därefter ut, rör om och spritsa på muffinsbottnarna som frosting. Förvara i kylen tills servering.