Denna pizzabotten är inte bara supergod, snabb och enkel att baka – utan både vegansk OCH paleo/lchf. Det innebär bland annat att den varken innehåller ägg, gluten eller mejerier – men samtidigt håller blodsockret stabilt. Perfekt för den som önskar äta en ”plant-based”/grön paleo- eller lchfkost.


SUPERGOD PIZZABOTTEN
1 stor pizza

3 dl veg. mjölk ( ex mandel/cashewmjölk)
1 msk olivolja
1 msk fiberhusk
2 dl mandelmjöl
0,75 dl kokosmjöl
1/2 tsk salt (gärna himalaya/havssalt)

Sätt ugnen på 175 grader. Rör ihop torra råvaror och häll därefter i olivolja och mjölk – elvispa direkt! Låt den stå och binda ihop sig i 15 minuter innan du tar fram en bakpappersklädd plåt, mjölar den och börjar trycka ut den med hjälp av dina händer till en platt botten. Baka den i ugnen i ca 10 minuter, ta därefter ut den och bred på önskad topping och baka den igen i ca 10 minuter eller tills den har fått fin färg. Ta ut och njut!