Organic By Mommy

Naturlig mat för alla, hälsa & feel good

MINA ÄLSKADE FRUKOSTMUFFINS (VEGANSKA)

Wow, vilken åtgång det har varit på retreatplatserna! På mindre än 24 timmar har vi sålt 12 stycken, bara max 8 stycken kvar – så fantastiskt kul!
Dessa frukostmuffins kom till för drygt ett år sedan (se mitt orginalrecept här) och har sedan dess hyllats av många av er och i många matbloggar, vilket alltid är så himla roligt! De är fria från mjölk och gluten. Idag tänkte jag ge er det uppgraderade receptet som numera även är äggfritt och veganskt, då äggen har ersatts med ”chiaägg” (läs längre ner i receptet för den enkla beskrivningen). De smakar minst lika gott och är precis lika saftiga som orginalet!

FANTASTISKA FRUKOSTMUFFINS
7-8 stycken
3 dl glutenfria havregryn/ boveteflingor
2 dl mandelmjöl
75 gram tärnat smör (kokosolja för mjölkfritt för vegansk)
1,5 dl kokosmjölk eller nötmjölk
ev. 1/2 tsk honung/ agave (för vegansk)
1 tsk bakpulver
2 ägg eller chiaägg* (för vegansk)
1/2 tsk havssalt + lite att sprinkla på toppen
sesamfrön/vallmofrön att sprinka på

*Chiaägg är det veganska/äggfria substitutet för ägg= 2 stycken chiaägg kräver 2 msk chiafrön + 6 msk vatten. Blanda ihop och låt stå och svälla i 15 minuter innan du häller i det i smeten.

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ihop alla ingredienser och häll upp i muffinsformar på en muffinsplåt. Skjuts in i ugnen i ca 10-20 minuter tills de fått färg. Låt svalna ordentligt innan du äter dem (det är då de blir fasta i konsistensen) och njut!

Föregående

FÖLJ MED OSS PÅ HÄLSORETREAT PÅ MALLORCA!

Nästa

DEN PERFEKTA PIZZABOTTEN (vegansk, utan gluten, mjölk, nötter, jäst eller ägg)

2 Kommentarer

  1. Trine

    Hej!
    Går det att ersätta mandelmjölet med något annat om man inte tål mandel?
    Tack dör mycket inspiration! 🙂

    • organicbymommy

      Hej och tack! 🙂 Du kan byta ut mandelmjölet mot 2,5 dl havremjöl (mixa havregryn fint). Lycka till! 🙂

Kommentera

Driven av WordPress & Tema av Anders Norén