Organic By Mommy

Happy food instead of crappy food

DEN PERFEKTA PIZZABOTTEN (vegansk, utan gluten, mjölk, nötter, jäst eller ägg)

ÄNTLIGEN HAR JAG LYCKATS FÅ TILL DEN PERFEKTA PIZZABOTTEN! Den är sådär perfekt seg i konsistensen med lite knaprigare kanter. Fri från gluten, mjölk, nötter, jäst, ägg och ägg. Snabb att slänga ihop, enkel att jobba med. Prova och njut!

DEN PERFEKTA PIZZABOTTEN
1 stor pizza

3 dl veg. mjölk ( ex havremjölk)
1 msk olivolja
1 msk fiberhusk
2 dl rismjöl + extra till utbaket
1,25 dl durramjöl
1/2 tsk salt (gärna himalaya/havssalt)

Sätt ugnen på 175 grader. Rör ihop rismjöl, durramjöl och salt. Häll därefter i olivolja och mjölk – elvispa direkt! Låt den stå och binda ihop sig i 15 minuter innan du tar fram en bakpappersklädd plåt, mjölar den och börjar trycka ut den med hjälp av dina händer till en platt botten. Baka den i ugnen i ca 12 minuter. Ta därefter ut den och bred på önskad topping och baka den igen i ca 10 minuter eller tills den har fått fin färg. Ta ut och njut!

Föregående

MINA ÄLSKADE FRUKOSTMUFFINS (VEGANSKA)

Nästa

FÖLJ MED MIG PÅ EKOLOGISK HÄLSOHELG I SKÄRGÅRDEN!

5 Kommentarer

  1. Malin

    Hej! Skulle man kunna byta ut rismjölet mot något annat mjöl? I så fall vilket? Tack!

  2. Christer

    Så gott.
    Att få till en pizza utan ägg mejerier och gluten👍
    En fredagsfavorit hos mig😊
    Tackar.

Kommentera

Driven av WordPress & Tema av Anders Norén