Ända sedan Ben & Jerry’s öppnade upp våra ögon (och smaklökar) för kakdegens härlighet i sin gosiga glass så har den amerikanska favoriten flyttat in även i vårt svenska kök. Här kommer min hälsosammare veganska variant utan gluten, mjölk, vitt socker eller ägg. Och som du enkelt kan boosta med ytterligare protein! Ät den direkt med sked, rulla till bollar eller släng i klumpvis i din nicecream (glass gjord på frusen banan). Hoppas det ska smaka! ♥
CHOCOLATE CHIP COOKIE DOUGH
1 burk

1 paket kikärtor (förkokta i tetra)
1 dl mandel- eller jordnötssmör
1/4 tsk havssalt
0.5-0,75 dl sötning (honung*, lönnsirap eller agave)
1/2 dl glutenfria havregryn
0,5 dl veg. mjölk (exempelvis mandel)
1 dl kokosmjöl
2,5 tsk vaniljpulver
ev. 0,75 dl hampaprotein (jag använder denna – annonslänk!)
0,5 dl hackad mörk choklad utan socker (jag använder denna – annonslänk!)
*ej vegansk

Mixa allt utom chokladen till en krämig röra. Hacka chokladen i småbitar och blanda i med sked. Njut!