Någon mer som börjar få vårkänslor? Och vad passar väl bättre till alla vårens (och sommarens) högtider än en bit riktigt god och saftig smörgåstårta? Här kommer ett fantastiskt gott recept på just det, utan gluten eller mjölk (även LCHF & PALEO) som smakar precis som en perfekt tillagad traditionell smörgåstårta. Det vill säga huuuuur god som helst! Du kan givetvis justera innehållet i röran som du själv vill (kanske tonfisk eller vegetariskt rakt igenom?). Hoppas den ska smaka! ♥

SMÖRGÅSTÅRTA
4 portioner

1 limpa formfranska (klicka här för recept)
3 dl majonnäs
1 hackad rödlök
1 dl hackad dill
200 gram hackade räkor
100 gram hackad rökt lax
20 cm hackad gurka
salt & peppar
1 burk stenitsrom
3 hackade kokta ägg
+ dekoration (exempelvis sallad, skivor av ägg, apelsin, citron eller gurka, stenbitsrom, räkor, lax och sparris
Börja med att skiva brödet och skär bort kanterna (perfekt att använda som ströbröd till andra ändamål). Lägg sedan ut det första lagret på en tallrik. Blanda alla ingredienserna till innehållet i en skål och bred ut, varva med bröd och röra. Toppa med exempelvis räkor, lax, skivor av citron, gurka eller apelsin, sallad med mera. Låt den gärna stå och safta till sig över natten. Njut!