Jag önskar att tekniken vid det här laget tillät er att kunna smaka på denna läckerbit genom skärmen, för åh! Så! God! Chokladfudge och hallon alltså, vilket radarpar av perfekt krämighet och lite syrlig sötma… Mmmmm! Till detta recept brukar jag använda en springform på 18 cm, och du kan enkelt dubbla det för större volym. Och den chokladfudge som blir över häller jag i en form och äter som godis (förvara i kylen). Jag älskar hur den med sin mäktighet är liten men naggande god och mättar med sina härliga fetter. Den är dessutom snabb att slänga ihop, fri från gluten, vitt socker, mjölk och ägg. Vegansk, LCHF & Paleo.

Testar du denna eller någon av mina andra recept? Lämna gärna en kommentar och berätta vad du tyckte, eller tagga @organicbymommy! ♥


RAW CHOKLADFUDGETÅRTA MED HALLONRIPPEL
4-6  portioner

Botten:
1 dl solroskärnor
0,25 dl hasselnötter (eller solroskärnor)
12 dadlar (För LCHF: använd 1/2 dl fibersirap + 2 msk kokosolja)
1/3 tsk havssalt
1,5 msk kakao
Börja med att mixa solroskärnor, hasselnötter, dadlar och havssalt till en smet som du trycker ut i springformen (jag använder 12-18 centimeters storlek) till en botten. Ställ i frysen medan du gör chokladöverdraget
Chokladfudge:
240 gram mandelsmör (eller jordnötssmör -obs ej paleo)
3-4 msk honung*/lönnsirap/agave (fibersirap för LCHF)
1 dl kakao (gärna raw)
0,5 tsk flingsalt
0,8 dl kokosolja (i smält konsistens)
nypa vaniljpulver
ev. 0,75-1 dl hampaprotein för extra protein
Hallonrippel:
100 g hallon (färska eller upptinade)
1 tsk agave/lönnsirap/honung* eller fibersirap för LCHF
2 msk smält kokosolja
*ej vegansk

Om du inte har mandelsmör hemma så kan du enkelt gör ditt eget genom att köra 240 gram sötmandel i en matberedare i ca 4-5 minuter tills att det fått en ”nötsmörig” konsistens, dvs oljan börja komma ur nöten. Mixa sedan allt i en matberedare eller mixer tills smeten har fått en slät konsistens. Häll ca 75-80% av smeten över nötbotten. Mixa sedan hallon, sötning och kokosoljan till en slät konsistens (med undantag för hallonfrönen) och häll över chokladfudgen. Häll därefter på resterande chokladfudge (20-25% som du sparade) som sista lager och om du vill -ta en grillpinne eller tunn pinne och ”swirla” mönster för att få upp hallonrippeln till ytan och sprida den en aning i fudgen. Ställ in i frysen och ta fram en stund innan servering för upptining, därefter kan du förvara den i kylskåpet. Njut!