Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore.se

Hörreni, vi mååååste prata godsaker! Närmare bestämt om denna specifika goding kallad Brownie- & popcorntårta med salt kolasås… Jag vet egentligen inte om det behövs sägas så mycket mer. Att försöka sig på en rättvis hyllning om hur genialiskt god den är, hur den krämiga chokladen, poppiga popcornsältan och sega smaken av kolasås gifter sig känns nästan överflödigt. Och så den lilla detaljen att den är wholefood och fri från vitt socker, gluten, mjölk eller ägg.. Thats pretty awesome, right?! Vi bjöd gästerna på den under Jonathans 3-årskalas och ja, låt oss säga att den gick hem. En riktig festtårta som trots sina tre moment är väldigt enkel att göra. Hoppas det ska smaka! ♥

BROWNIE- & POPCORNTÅRTA MED SALT KOLASÅS
6-8 portioner

2 chiaägg (2 msk chiafrön + 6 msk vatten som mixas och får stå i minst 10 minuter) (köp chiafrön här)
0,75 dl mandelmjöl (köp här)
1 dl mandelsmör/jordnötssmör  (köp mandelsmör här och jordnötsssmör här)
0,75 dl smält kokosolja (köp här)
1/2 tsk vaniljpulver (köp här)
1,5 dl kakao (köp här)
0,25 tsk havssalt (mitt absolut bästa tips på salt hittar du här)
1 dl sötning (honung*/agave/ fibersirap** (köp agave här, honung här, lönnsirap här)
ev. 1/2 dl hampaprotein (valfritt – köp här)

_____________________________________________

Sätt ugnen på 175 grader. Förbered chiaäggen genom att mixa samman chiafrön med vatten, och ställ åt sidan i minst 10 minuter. Blanda ihop chiaägggen, mandelmjöl, nötsmör, kokosolja, vaniljpulver, kakao, salt och sötning med en stavmixer eller matberedare. Ta fram en mindre springform (jag använder en 18 cm), finns det möjlighet så använd ett bakplåtspapper. Häll sedan i smeten och baka i ca 20-22 minuter, du vill ha den kletig i mitten så vänta inte för länge. Låt den sedan svalna i 1 timma.

POPCORN
Popcornkärnor
(köp här)
Kokosolja (köp här)
Havssalt (mitt absolut bästa tips på salt hittar du här)

_____________________________________________

Sätt en kastrull på spisplattan och häll i kokosolja så att det precis täcker botten. Häll därefter i popcornkärnor precis så att det täcker botten och sätt på ett lock. Vrid på värmen rejält och när det börjar poppa drar du ner värmen tills allt är poppat. Salta med havssalt och ställ popcornen åt sidan.

KOLASÅS
50 gram kokosolja (köp här)
1,25 dl kokossocker (köp här)
2 msk agave/lönnsirap/honung*(köp agave här, honung här, lönnsirap här)
1 dl fet kokosmjölk (den vita feta delen – köp här eller Garants lila tetra)
en stor nypa salt
_____________________________________________
*Ej vegansk

Ha popcornen redo! Börja med att smälta kokosoljan i en tjockbottnad kastrull. Rör sedan i kokossocker, honung/agave, kokosmjölk och salt och låt stå och puttra under omröring i minst 25 minuter och tills dess temperatur är runt 110 grader. Ta då av kastrullen från plattan och ringla såsen över brownien, strö på popcorn, ringla mer kolasås och därefter varva mellan popcorn och kolasåsen. Avsluta med att sprinkla havssalt över.