En smarrig chokladbit till fredagsmyset som inte innehåller de där trettionitton knasiga ämnena, någon? Idag bjuder jag på en godbit inspirerad av Marschoklad, men i betydligt nyttigare tappning: En botten av nougat följt av krämig ljus kolafudge toppat med choklad. Vegansk, LCHF/PALEO-vänlig och fri från gluten, vitt socker, mjölk och ägg. Så försvinnande god!

Får mitt recept liv i ditt kök? Lämna gärna en kommentar under aktuellt receptinlägg och berätta vad du tyckte och tagga gärna din bild med #organicbymommy. ♥


Samtliga råvaror hittar du på Bodystore.se (annonslänk) med fri frakt

MARS-INSPIRERAD CHOKLADBIT
15-20 bitar

NOUGAT:
2,5 dl kokosmjöl/mandelmjöl
2 msk raw kakao
0,5 dl kokossocker eller söströ (för LCHF)
1,25 dl mandelsmör
1 dl honung* eller agave (fibersirap för LCHF)
1/2 dl veg. mjölk
*Ej vegansk
Mixa alla ingredienser till en slät smet och bred ut över en bakpappersklädd form i storlek cirka 25 x 25 cm. Ställ in i frysen och låt stå i 30 minuter innan du gör nästa lager.
CARAMEL
1,25 dl mandelsmör
1 dl honung*/agave (fibersirap för LCHF)
1,25 dl kokosolja
Smält kokosoljan och mixa i mandelsmör och sötning till en slät smet. Bred ut caramelsmeten över nougatbotten och ställ åter in i frysen i minst 1 timma.
CHOKLADÖVERDRAG
1 kaka mörk choklad utan socker/mjölk
Ta ur formen med de två lagren i frysen och lägg den frusna smeten på ett skärbräde. Skär i bitar (som bars eller mindre bites), smält därefter chokladen och doppa varje bit i och lägg därefter återigen in den i frysen. Låt den stelna, förvara i frysen och njut!