Okej, ni kommer älska denna glutenfria och vegetariska mac & cheese-grattäng av fem schysta anledningar. 1. Den slängs ihop på stört, 2. Den är himlans god, 3. Den passar i matlåda, 4. Den innehåller en hel del härliga näringsämnen för kroppen, och 5. Dina barn kommer ÄLSKA den!  Hoppas den ska smaka!

Får mitt recept liv i ditt kök? Lämna gärna en kommentar under aktuellt receptinlägg och berätta vad du tyckte då jag älskar er feedback. Postar du en bild? Tagga gärna din bild med #organicbymommy. ♥

ITALIENSK MAC & CHEESE
4-6 portioner

7  dl okokt bön-, ärt eller linspasta (jag använder denna eller denna)
4 dl krossade tomater
2
dl soltorkade tomater (denna är utan tillsatser)
2 mozzarella
2 dl riven ost
3 nävar färsk babyspenat
3 morötter rivna i breda skivor (ex med potatisskalare)
200 gram färskost
oregano + salt + peppar

_________________________
Sätt ugnen på 175 grader. Börja med att koka upp pastan och ta av från plattan någon minut innan utsatt tid. Sila bort vattnet och ställ åt sidan. Häll krossade tomater, färskost, kryddor och soltorkade tomater i en skål och staxmixa slätt. Riv sönder mozzarella och lägg ner i skålen med tomatblandningen ihop med pastan, morötterna och spenaten, blanda väl. Häll ut i en ugnssäker form och sprinkla på riven ost. Baka sedan i ugnen i ca 25-30 minuter. Servera med en sallad!