Idag tänkte jag bjuda på något av Jonathans största mellanmålsfavorit – nämligen mina Havre- och banankakor. De är busenkla att göra och passar sådär riktigt bra till både mellis, fika, picknick och frukost (japp, du läste rätt – kakor till frukost)! De är sötade med banan och russin (valbart) och smakar riktigt mumsigt!

Får mitt recept liv i ditt kök? Lämna gärna en kommentar under aktuellt receptinlägg och berätta vad du tyckte då jag älskar er feedback. Postar du en bild? Tagga gärna din bild med #organicbymommy. ♥

HAVRE- & BANANKAKOR
Ca 12 stycken

3 dl Havregryn
2 Bananer (gärna övermogna rackare)
1/2 dl Chiafrön
1/2 dl Kokosflingor
1/2 dl Russin
2 tsk Kanel
Ev. lite agave/honung* för ytterligare sötning

_________________________
*Ej vegansk
Sätt ugnen på 200 grader. Mixa alla ingredienser med hjälp av en stavmixer och bred med hjälp av händerna ut dem till små runda, platta kakor på en bakplåtspappersklädd plåt. Baka i ca 10-15 minuter (håll koll så att de inte bränns!). Ta sedan ut dem och låt dem svakna helt. Njut!