Igår firade vi vår fina Vivianna med en namngivning under blommande äppel- och körsbärsträd ute på mina morföräldrars gård. Med Jonathan valde vi dop, redan då lite osäkra på vad vi ville men känslan av tradition tog överhand och vi bokade kyrka och präst. En vacker cermoni, men i efterhand kändes det inte riktigt rätt att döpa in våra barn i en tro vi själva inte kan identifiera oss med, utan vill istället att de själva ska få utforska sin tro när de växer upp. Därför valde vi denna gång att istället bjuda in nära och kära till en härlig namnfest i Viviannas ära. Vi berättade om hennes namn och dess betydelse, presenterade hennes fina gudföräldrar, satte en blomkrans på hennes huvud (säg till om ni vill ha instruktioner) som en symbol av välkomnande och så sjöng Simons kusin Ebba låten Vart du än går. Sedan bjöd vi in till smörgåstårta (min mamma är världsbäst på detta område) och färgstark buffé av plantbased desserter, såklart. Jag och Kristen hade bakat en raw citron- och halloncheesecake med kardemummabotten i nivåer, raw key limebollar (kokos och lime), raw pistachbollar, browniebitar med hallon (och rödbets) cashewnötsfrosting, melonbollar, mini dammsugare och pannacottas. Allt utan gluten, vitt socker och mjölk! Färgat med hallon och rödbeta. Till och med de mest kräsna släktingarna tog om! 😉

En så fantastisk fin och minnesvärd dag som vi kommer leva länge på. Nu väntar de sista dagarna med Kristen här innan hon åker tillbaka hem till Florida och sedan kommer barnen och jag åka iväg på ett litet äventyr. ♥