Inlägget innehåller annonslänkar via Bodystore för att ni enkelt ska kunna hitta ingredienserna som används i receptet

Om man skulle utse en av de största hälsotrenderna de senaste åren världen över så skulle acaibäret och mer specifikt iform av acaibowl/acaiskålen tveklöst ligga i topp! Med sin blå-lila färg svämmar sociala medier över med vackra bilder på de omåttligt populära superfood-bowlen som äts som både mellanmål, mat och fika. Anledningarna till dess populäritet hittar du i dess proppade näringsinnehåll, då den innehåller starka antioxidanter, vitaminer och mineraler.

Bäret kommer från acaiträdet, palmträdet Acaizeiro, i sydamerika som kan bli hela 25 meter högt och producera upp till ett ton bär från maj till november. Tack vare sitt rika näringsinnehåll anses acaibäret vara det ultimata energibäret och har fungerat som basföda i många fattiga områden i Amazonas.

Att köpa en liten acaibowl på något härligt hälsohak är tyvärr rätt dyrt, då pulvret i sig kostar en del  idag tänkte jag därför tipsa om hur du gör din egen goda acaibowl på under 5 minuter för en betydligt billigare peng! I mina acaibowls brukar jag använda blåbär, hallon, eventuellt nyponpulver/rödbetspulver och gärna även spenat – vilket gör den till en antioxidantsproppad skål svår att slå!

ACAIBOWL
2 skålar

2 tsk acaipulver (finns här)
3 frusna bananer i skivor

1 skvätt kokosvatten (finns här)
2 nävar spenat
2 dl blåbär
1 dl hallon
Eventuellt: 2 tsk nyponpulver (finns här)
Eventuellt: 1 tsk rödbetspulver (finns här)
Förslag på topping:
Mandelsmör (finns här)
Jordnötssmör (finns här eller större volym här)
Skivad banan
Rostade kokoschips (finns här)
Bipollen (finns här)

Använd en kraftfull mixer (stav eller stationär) och mixa allt förutom toppingen till en krämig röra. Häll upp i två skålar och toppa med valfri topping (se exempel ovan). Njut!